Det er blitt sagt at vår største troshandling ikke er å vekke opp de døde, men å tro helt og fullt at Gud elsker oss så mye som Han sier Han gjør. Bibelens ord om Guds kjærlighet til oss sprenger all vår forståelse av Guds karakter, og vår verdi i Hans øyne. Disse ordene trenger vi å utforske, for om mulig kunne gripe noe mer av vår frelsers hjerte.

Salomos Høysang er et kjærlighetsdikt på åtte kapitler, skrevet av Salomo. Diktet skildrer kjærligheten mellom en mann og en kvinne på en dyp og utfyllende måte. Vi får virkelig åpnet øynene for hva Guds hensikt med samlivet er. Samtidig som Høysangen har en historisk og undervisende side om kjærlighetsforholdet mellom en menneskelig brud og brudgom, taler den billedlig om kjærligheten mellom Jesus og kirken. Høysangen forteller om Jesus som er hodestups forelsket i sin brud – som er kirken – vi som tror på Ham. I kapittel fire vers 9 taler brudgommen til sin elskede:

 

Du har fanget mitt hjerte, min søster, min brud. Du har fanget mitt hjerte med et eneste øyekast, med en eneste lenke fra din hals.

 

Bare ved et blikk fra dine øyne er hjertet til Jesus fanget! Har du vært forelsket kan du kanskje kjenne deg litt igjen i hvordan din utkårede fengslet deg med sitt blikk? Jesus elsker sin brud med en intens kjærlighet, og lengter etter å ha fellesskap med henne. Bruden kan være i tvil om sin egen verdighet når hun hører brudgommen si slike ord. Kan det være sant at Jesus vil ha henne, hun som på ingen måte føler seg verdig? Selv om vi ofte kan føle det slik, er vår tvil ubegrunnet. Han sier i vers 7:

 

Alt hos deg er vakkert, min elskede, du er uten feil.

 

Når Jesus ser på sin menighet ser han ingen feil, men en vakker brud som han har sin lyst i. Før du kom til tro på Jesus var du på ingen måte verdig, og på ingen måte ren og rettferdig foran Ham. Men når du omvendte deg fra ditt tidligere liv og kom til tro på Jesus, renset Hans blod deg fra alle synd. Du har blitt en ny skapning, det gamle er forbi, alt er blitt nytt (2 Kor 5:17). Du er nå hans juvel, hans lyst og glede. Jesus sier til sin brud i kapittel 2 vers 10-14:

 

Stå opp, min elskede, min vakre jente, og kom! Nå er vinteren omme, regnet er forbi, det er borte. Landet dekkes av blomster. Sangens tid er inne, turtelduen kan høres i landet. Frukten på fikentreet modner, blomsten på vinstokken dufter. Stå opp, min elskede, min vakre jente, og kom! Min due i fjellkløften, i ly under bratte klipper, la meg få se deg, la meg få høre stemmen din! For stemmen er myk og skikkelsen skjønn.

 

Jesus lengter etter fellesskap med deg, han inviterer deg til å komme! Disse ordene bør gi oss stor frimodighet i bønnen og livet med Jesus, og utfordre oss til å leve enda nærmere Ham. Gud er kjærlighet, og Hans kjærlighet vil sette oss fri fra frykt og tunge byrder. Det gamle testamentet er fullt av rike beskrivelser av Guds kjærlighet til sitt folk. Jeg anbefaler deg å bruke tid på dem, og la Ordet om Hans kjærlighet skape tro, håp og kjærlighet i ditt hjerte:)