silentnight

 

I høst startet vi opp med stille-kvelder hos Arne og Elisabeth på Solbakk. Annenhver torsdag har det vært åpent hus hvor alle har vært velkomne til noe så enkelt som å være sammen i stillhet og bønn over en bibeltekst. Dette har vi erfart som veldig fint og vi kommer til å fortsette med det i vinter. Vi opplever at dette pusterommet, hvor lydene stilner, mobilen legges til side, skuldrene senkes og vi får lande i en sofa foran Guds kjærlige blikk,en times tid annenhver uke, det gjør noe med oss! Erfaringsmessig kan dette være vanskelig å finne plass til hjemme blant de daglige gjøremålene, derfor har det vært fint å ha et sted å komme sammen med andre, for å gjøre kun dette ene enkle: å falle til ro over livgivende ord.

Veien blir til litt mens vi går og noen små endringer har vi valgt å gjøre for kveldene i vinter.

En kveld ser ca slik ut:

19.45 Dørene er åpne og du er velkommen

20.00 (Vi begynner på slaget) Kort om hvorfor og hvordan kvelden vil se ut

20.05 Tilbakeblikk på dagen. Med noen enkle spørsmål bruker vi litt tid i stillhet over dagens takknemlige- og mindre takknemlige øyeblikk.

20.20 Lesing av kveldens bibeltekst med påfølgende stillhet. En får utlevert ark med åpne spørsmål som kan være med å hjelpe en inn i teksten og stillheten, men det er helt frivillig om en vil bruke dem. Teksten blir ulik fra gang til gang, spørsmålene de samme.

21.10 Felles avslutning med Fader vår og velsignelsen.

Datoene for vinteren er som følger: (torsdager i oddetalsuker)

Torsdag 19.01
Torsdag 02.02
Torsdag 16.02
Torsdag 02.03
Torsdag 16.03
Torsdag 30.03

Vi setter opp datoene for våren etter påskeferien.

Obs: Viktig å ta med egen bibel, eventuelt penn og papir om du vil notere for deg selv. Spørsmål/bønner blir utlevert på ark.

Disse kveldene er som nevnt åpne for alle som skulle ha et ønske om det, uansett alder:) Og uansett hvilken menighet du er tilknyttet, eller om du ikke skulle være en del av noe bestemt fellesskap, men ønsker å søke Gud. Det er veldig lov å komme en gang for å se hva dette er, og du kan få komme så mange eller så få ganger du vil.
Adressen er Nagavegen 175 (Solbakk)

Vel møtt!

Hilsen Arne, Elisabeth og Ragnhild

 

 

 

Bilde av : Akash Malhotra