I månedsskiftet juni/juli reiste omtrent 20 ungdommer fra Strand huskirker på misjonstur til Romania. Dette var en misjonstur arrangert av Ungdom i Oppdrag. Konseptet heter Mission Adventures, og tar sikte på å invitere menigheter på tur for å få en smak av misjon.

 

Etter 3 dagers forberedelsestid på skjærgårdsheimen, Flekkerøy, med god undervisning og teambuilding, bar det av sted med fly og buss.  Vi flydde fra Gardermoen til Budapest, og hadde en ti timers busstur fylt av forventning, lovsang og god stemning.  I Romania ble vi godt mottatt av en Ungdom i Oppdrag-base.

 

Vi arbeidet mye i sigøynerlandsbyer der fattigdommen var stor. Det var sterkt for oss å møte familier som knapt kunne brødfø sine små. I Sigøynerlandsbyene var vi involvert i arbeid med barn og unge med lek, drama og sang.  Vi fikk også være med å velsigne en familie med 12 barn, ved å bygge på det lille huset deres. På Ungdom i Oppdrag-basen vi bodde på, fikk vi ta del i litt av kulturen, ved å spise maten deres, lage mat, i tillegg til praktisk arbeid rundt på tomten.  I løpet av turen reiste vi også rundt i ulike kirker hvor vi hadde andakter, lovsang, vitnesbyrd og drama.

 

Romania var sterkt rammet av finanskrisen, flere høyt utdannede personer stod arbeidsløse.  Hele 90% av det rumenske folk tilhører kristne kirkesamfunn, 80% tilhører Den rumensk-ortodokse kirke, og 10% er protestantiske og katolske. Problemet i Romania, som i Norge, er at de ikke er disippelgjorte.

 

De levende kristne vi jobbet tett på var mismodige og syntes arbeidet blant de ortodokse var tungt. Vårt besøk var en stor velsignelse for dem, noe de uttrykte både i ord og handling.

 

VI ble selv også veldig oppmuntret og velsignet på denne turen, da Gud møtte oss sterkt. Vi opplevde både helbredelser, styrke, mot, enhet og kjærlighet fra vår gode Far.

 

Her er et vitnesbyrd fra Kristine Knudsen:

Fattig Og Rik

Når vi var i Romania hjalp vi en del til og var mye sammen med de fattige Sigøynerne. Og denne turen har virkelig åpnet mine øyne til de fattige.

 

For Sigøynere er veldig fattige, har nesten ingenting, og det er veldig vanskelig for de å få jobb for andre mennesker ser ned på de.

 

Vi var i en Sigøynerlandsby, og der hjalp vi en familie og bygge på huset de sitt. De foreldrene som bodde der hadde tolv barn, og huset bestod av ett rom, det rommet var på same størrelse som lekehytta vår hjemme. Det jeg syns var fantastisk å se var at de var så glade, de var veldig takknemmelige for det de hadde.

 

Vi som har penger og kan kjøpe det vi vil, vil bare ha mer og mer, og vi blir aldri fornøyde. Mens de som er fattig har nesten ingenting men er likevel så takknemmelig og glad for det de har. Noen av de viste oss ett bilde som de var så stolte av, at de hadde et bilde på veggen. Det tenker ikke vi over engang. Bare det å ha maling eller et bilde på veggen var fantastisk for de.

 

Ordspråkene 28:6 Bedre å være fattig og hel i sin ferd, enn å være rik og gå krokveier.