Fra i høst av og de neste 3 årene blir Strand Huskirker med i et nytt læringsfelleskap som kalles Futurum. Et læringsfelleskap er en ledet prosess som skal hjelpe oss og andre menigheter / bedehus til å holde fast på det Gud har gitt oss, gjøre oss enda mer oppmerksom på hva Han gjør og være med på og istandsette oss (selv) til å følge dette.

Vi tror vi har behov både å stå sammen med andre, lære av andre men også lære bort noe av det Gud har gitt oss. Så er det alltid bra å ha noen utenfor oss selv som kan være med å hjelpe oss i disse prosessene og stille gode spørsmål.

Vi har fått med oss et fantastisk team som har sagt at de vil være med på denne reisen de neste 3 årene:

Møyfrid Moskvil, Torbjørn Fjelde, Marita Fjelde, Lene Barkved, Ottar Vestbøstad, Andres Jøssang (med i høst), Vidar Laugaland og Arne Dalehaug (teamleder).

Så er det viktig å presisere at Futurum ikke først og fremst er for oss som er med her, det er for Strand Huskirker. Derfor kommer vi også til å snakke/skrive en del om prosessene som skjer og hva vi jobber med og vi ønsker veldig gjerne tilbakemeldinger, spørsmål og innspill. Det trenger ikke gjelde spesifikt Futurum men om har noe du tenker på i forhold til Strand Huskirker så er det utrolig bra å få luftet dette og snakket om det og vi ønsker at terskelen for å ta kontakt skal være lav.

Første samling er i Bergen om 2 uker, etter det blir det 1 samling i halvåret på Bryne.

Har du spørsmål eller kommentarer er det bare å ta kontakt med Arne Dalehaug.

 

Litt om Futurum fra IMF sine sider:

Futurum er en ledet prosess som skal hjelpe lokale bedehusarbeid å bevege seg fra der de er i dag til der Gud ønsker at de skal være i fremtiden. Bedehuskirken er vertskap, og skal gjøre sitt ytterste for å lede gjennom en prosess som både setter i stand, driver deltakende team videre og forhåpentligvis gjør at man kan se gode frukter av arbeidet.

Futurum er bygget opp som et læringsnettverk.

  • Nettverket er for team. Disse teamene må ha beslutningsmyndighet i sitt bedehus. Teamet består av fra 4-8 personer, og må i størst mulig grad bestå av de samme personen på hver samling (selvsagt lov med litt utskiftning)
  • Det legges i første omgang opp til 6 samlinger over ca 3 år. Samlingene vil være i november og april. Samlingene i november blir på Lederkonferansen til ImF på Straume utenfor Bergen og samlingen i april bli på Bryne.
  • Hvert team som er med får en veileder som følger opp dette teamet. Veileder møter teamet 3-4 ganger i året og er jevnlig i kontakt med teamleder.
  • Samlingene er en kombinasjon av undervisning, læring, jobbing med plan, sosialt og bønn/betjening.